Maïs met een extraatje maakt het verschil


Op meer en meer vijvers zijn de reglementen i.v.m. voer op wedstrijden vrij streng geworden de laatste jaren. Op vele plaatsen is het zelfs enkel maar toegelaten om met maden en maïs te voeren.

Dat laat je toch nog de ruimte om creatief te zijn met je aas en je te onderscheiden van de anderen. Als je zelf moet kiezen tussen verschillende een droog boterhammeke of eentje met iets lekkers op, weet je het ook wel snel.


Smaakstoffen kunnen dus zeker een troef zijn.

Maïs is perfect combineerbaar met CBB ananas spray en booster. De pure natuurlijke smaak en geur van onze ananas geeft je ananas die extra boost zeker en vast.

Je kan dit gebruiken in combinatie met hele korrels of ze effe door de mixer halen zodat je ongelijke stukjes hebt. Die ongelijke brokjes hebben een extra aantrekkingskracht. Hou er wel rekening mee dat je de gemixte versie moeilijk gaat kunnen met de katapult op je stek gaat krijgen, want door het verschil in gewicht gaan ze natuurlijk niet precies even ver vliegen. Cuppen of gooien dus.

Hier (mais_ananas-1) heb ik een blikje verdeeld over 2 potjes, op degene die ik niet ga mixen heb ik het vocht gelaten.


De hele korrels kan je op smaak brengen met spray. Vermits de spray hoog geconcentreerd is, volstaan
2 tot 3 spraytjes.  Doordat je het vocht erop laat, kan die zich mooi verspreiden. Goed mengen is natuurlijk nodig.


Degene die ik mix, laat ik droog. Gooi hem in de mixer (mais_ananas-2-2) en mix hem een paar seconden of zo lang je wilt. Persoonlijk hou ik hem liefst vrij grof (mais_ananas-1-4). Je kan ook fijner gaan en een beetje water toevoegen, zodat je een soepje krijgt. Dit wolkt enorm en is op ondiepe waters een dodelijk wapen.


Voor de gemixte versie gebruik ik de booster. Een soeplepel op een blik is zeker genoeg. De booster kleeft mooi op de stukjes. Natuurlijk ook goed mengen. (mais_ananas-1-5).


Om de penetratie van de smaak te verhogen, kan je hem best vacuum trekken. Je kan daar een normale pelletpomp voor expanders voor gebruiken. Als je aan de luie kant bent zoals ik, bestaan er ook electrische vacuumpompjes. (mais_ananas-1-6). Een nachtje de ijskast in en klaar.


       Pak de beestjes :-)

Johan